21st Century Digital Boy

Ролеви игри
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Главни действащи лица

Go down 
AuthorMessage
GM
Admin


Posts : 107
Join date : 2012-12-27

Character sheet
Име: That Guy
HP: Enough
Willpower:
999/999  (999/999)

PostSubject: Главни действащи лица   Wed Jan 02, 2013 3:49 pm

Гилбърт Бейтс

Роден 07. 07. 1982 в бедно семейство от Лос Анджелис, на пет години си сглабя първия компютър, на 13 завършва гимназията, на 16 защитава магистратура по Компютърни Науки в UCLA. След като отказва работа в Microsoft, Apple и още няколко гиганта на индустряита, започва да се изхранва, пишейки курсови работи на не толкова кадърни студенти, като междувременно разработва няколко малки, но иновативни игри. Февруари 2001 изкрва първият си голям проект - Journey Quest. Играта, макар и не особено красива за времето си, се радва на огромна популярност сред феновете заради ненадминатата до тогава свобода на действието. Бейтс се изнася от мазето на родителите си, купува им нова къща и след това се захваща със следващия си голям проект - Epic Journey. Този път, благодарение на значително по-високия бюджет, играта става абсолютен хит и му докарва астрономически суми пари. От издаването ѝ през 2006 година (на петата годишнина от създаването на Journey Quest), за играта са добавени 13 официални модула, създадени от самия Бейтс, още около трийсет, създадени от дизайнери и писатели, одобрени от него, и над хиляда, направени от феновете.
Благодарение на популярността и купищата пари, които играта му осигуряват, Бейтс се занимава и с другите си хобита: създал е шест бордови игри по Титания (вселената, в която са поставени и хитовите му игри), тринайсет романа и три интерактивни романа. В момента работи по сценарий за телевизионен сериал, отново развиващ се в Титания, на който се предполага, че ще е изпълнителен продуцент, showrunner и, за голяма част от епизодите, режисьор и сценарист. В интервю казва, че ако започне работа по сериала, вероятно ще се наложи да забави малко темпото с другите неща. По време на телевизионно интервю, на въпроса как успява да създава толкова много нови неща, отговаря: "Заключвам се в стаята и започвам да пиша. От време на време през малко прозорче на врата ми подават храна и вода, имам си отделна баня към моята стая. След няколко дни, до две седмици, имам сравнително готов вариант на книгата или модула. След това го давам на основния си редактор, при което минава през още двайсетина човека, които си вършат добре работата и доставят финалния продукт. Няма какво да лъжа, че всичко си го правя сам, това време отмина."
Гилбърт често се появява по различни социални събития, най-често свързани с нърд културата. Тренира Тай Дзи Цюан в елитния клуб "При Майстора", който става още по-популярен, след като Гил не само тренира там, но и вкарва главния треньор там, Майстор Ян, в един от модулите на играта. Освен това тренира фехтовка и редовно може да бъде видян на някое от стрелбищата в града на ангелите.
Bad Religion - 21st Century Digital Boy
Jonathan Coulton - Code Monkey
The Guild - I'm The One That's Cool
Back to top Go down
View user profile http://21st.bulgarianforum.net
Разказвач

avatar

Posts : 385
Join date : 2012-12-27

Character sheet
Име: Радж Аравинда
HP: 8: X
Willpower:
4/4  (4/4)

PostSubject: Радж Аравинда   Fri Feb 08, 2013 8:53 pm

История: Радж е израснал в многолюдно индийско семейство (5 деца), което все още пази коренните си традиции макар и да живее отдавна в САЩ. Самият Радж е трето поколение имигрант; баба му и дядо му по бащина линия, които живеята със семейството на Радж, са били първите от рода, които са прекосили океана. Радж е четвъртото от петте деца; има две по-големи сестри (лекарка и физиотерапевт) и брат (счетоводител) и по-малка сестра (в колеж). Семейството живее в Санта Кларита, близо до ЛА - там е израснал и Радж. В училище винаги е имал добри оценки, като възпитано и интелигентно момче от семейство с ценности. Не проявява особена амбиция в научните дисциплини, но се справя отлично по английска литература и социални науки. Редовен участник в кръжока по драма. Отделно от училищните занимания, още от малък посещава клубове по бойни изкуства, като стиловете се менят според интереса му за момента. Винаги е държал да изглежда добре, но в модната сфера, както повечето мъже модели, попада случайно, чрез приятел. Макар семейството на Радж да очаква от всичките си деца дасе изградят като солидни професионалисти в някоя сериозна област, Радж успява да ги убеди, че заниманията с моделство са приемлив вариант за млад мъж, който все още търси призванието си в живота. След няколко години моделстване, в които Радж успява да стигне до договори с големи модни компании, той се чувства все по-привлечен от киноиндустрията и постепенно започва да се подготвя за по-сериозна кариера. Понастоящем успява да се докопа до малки роли в големи екшън-продукции.

Характер: Уравновесен, впечатлителен, интуитивен. Привързан към семейството си и особено към баба си, която е йога. Смята се за модерен човек, макар да приема напълно сериозно поученията на баба си за живота, хората, кармата и енергийните тела. В дома си винаги има последен модел игрална конзола, макар че всъщност играе предимно с приятели, когато му гостуват. Голямата му страст са киното и литературата и е натрупал сериозна (подбрана с внимание) колекция двд-та и книги. Понякога отива на сърф или да постреля на стрелбище, но физически се поддържа предимно в зали за тренировка.

Познава се с Гилбърт Бейтс от: Залата за тренировки (Тай Дзи Цюан) - за известно време двамата често са правили спаринг един с друг и са станали добри познати (макар и не точно приятели).

Религия: Медитиращ агностик.

Политически възгледи: Умерен либерал. Като идващ от семейството на азиатски емигранти вярва в правото на равен шанс за всички.

Порок: Гордост. Когато попада в Холивуд, влиза в средата на хора със силни индивидуални качества, които не пропускат да подчертаят успехите си при всеки удобен случай. Лека-полека Радж започва да усвоява техният стил на живот, методите им за самопредставяне и начинът им на мислене. Успехите му като модел и актьор започват да му изглеждат като важно житейско постижение, което го кара да се чувства все по-значим и способен.

Недостатък: Вокализация. Бащата на Радж е класически индийски патриарх на голяма фамилия, който гледа строго децата си над засукан юнашки мустак и всява страхопочитание у синовете си от най-крехка възраст. Впечатлителният Радж е преживял няколко ситуации на голямо психическо напрежение край баща си, които дори като възрастен го карат неконтролируемо да изрича мислите си на глас в ситуации на голямо напрежение.


Last edited by Радж on Thu Aug 15, 2013 12:04 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
cherno_slance

avatar

Posts : 94
Join date : 2013-01-03

Character sheet
Име: Джон Петров Младши
HP: 7: _ _ _ _ _ _ _
Willpower:
5/5  (5/5)

PostSubject: Re: Главни действащи лица   Sun Feb 10, 2013 10:31 pm

История: Джон е е потомствен българин. Като истински потомък на натурализирани българи, към прародината изпитва... ами почти нищо. Може би понякога, докато слуша родопски каба-гайди, нещо му трепва. Ама може да е от йогурта за вечеря.

Детството му е сравнително безметежно и спокойно. Той е някак незабележим и ненатрапващ се. Добър слушател, сравнително умен, леко интроверт. Стабилен и верен приятел, но никога водач или сърцето на компанията. През годините е имал малко и сигурни приятели. Годините, преместването от един квартал в друг, смяната на училища и т.н. - връзките с тези момичета и момчета са се оказали не чак толкова здрави.

По отношение на родителите и брат му Питър - Джон е на принципа "ами има ги." Търпиш ги и ти досаждат, но ако изчезнат или умрат ще ти стане гадно. Така че се грижиш за тях и си ги обичаш. Твои са си.

Характер: Сравнително спокоен, затворен, емпатичен. Усеща добре чувствата на околните - като причината е, че сякаш няма собствени силни емоции. Всъщност е скучен човек - няма нужда от забавления, способен е да работи 100 часа седмично без да изглежда уморен или... вдъхновен. Прилича на човешкия еквивалент на работнен фермерски кон.
Това донякъде се отразява и на бойните му умения - може би му липсва истинския хъс на ръкопашните бойци... но пък е приличен стрелец. Или поне един ден ще бъде, с това негово непоклатимо спокойствие.

Освен това боготвори котките, бременните жени и децата. Харесва красивите жени, дори ако знае, че не може да е с тях. И изпитва съжаление към болните, сбъркани педали, което мнозина взимат за хомофобия. За бога - не ги мрази. Господ е бил достатъчно кофти с тях - защо и той да ги мрази?

Познава се с Гилбърт Бейтс от: началното училище. Някога са учили в общо такова, преди Гилбърт да вземе четири години за две и замине за колеж. Тормозили са Гилбърт като всеки друг зубрач. Тогава бъдещият милионер не се е занимавал с тай-дзи и фехтовка... А Джон спукал една-две глави и разни хора спрели да се занимават с Гилбърт. От тогава са приятели. Май Гилбърт е последния приятел на Джон от дълбокото детство.

Религия: Християнски дзен-будист, агностик. Изповядва ценностите на християнството, вярва в прераждането и приема тезата на дзен-учението, че думите са илюзия. Колкото до гностицизма - приема че бог е непознаваем, но това не пречи да го псуваш, когато имаш наистина, наистина кофти ден.

Политически възгледи: Политически възгледи! Какво е това?
Back to top Go down
View user profile
Сайлъс

avatar

Posts : 125
Join date : 2012-12-27
Age : 26

Character sheet
Име: Лорейн Несбит
HP: 7:
Willpower:
4/4  (4/4)

PostSubject: Re: Главни действащи лица   Tue Feb 12, 2013 11:59 pm

История: Родена и израстнала в Абърдийн, Шотландия, в не особено проспериращо семейство. Има две по-малки сестри (на 16 и 13) и братче на две години. Родителите и не се разбират твърде (споровете са обикновено за пари).
В училище проявява интерес към изкуствата и се записва в кръжока по скулптора. По другите предмети не блести твърде - учителите и уверяват родителите и, че "момичето има потенциал, но упорито отказва да се стегне".
Напуска дома си на 16 години, когато отива да живее при гаджето си. Не след дълго късат (оказва се, че той има прекалено сериозни намерения - настоява тя да се омъжи за него). Връща се временно у дома, но след скандал с баща си, който иска от нея да плаща наем, се изнася отново, този път при приятелка. Тъй като и двете не са в цветущо финансово състояние, Лорейн често поема в свои ръце "мъжката работа" по апартамента - с известна изобретателност (и променлив успех) поправя всичко счупено или нефункциониращо. Работи различни неща, като не се застоява повече от месец-два на едно място - в повечето случаи я изхвърлят заради закъснения, отказ да работи извънредно, грубо отношение с клиенти или "липса на мотивация и желание за развитие".
Чувствайки се виновна, че е оставила съпруга си буквално да изгони дъщеря и от вкъщи, майката на Лорейн успява да събере пари (зад гърба на мъжа си), за да я прати в колеж. Момичето кандидатства и е прието в Academy of Art в Сан Франциско. Попада в среда на нърдове, където за първи път се чувства у дома си. Участва в продукцията на кратък фен-филм по "The Amazing Screw-on Head", като изработва част от реквизита.

Характер: Непостоянна. Често се случва да започне нещо и да го изостави недовършено. Трудно се доверява и гледа на всичко позитивно с голяма доза скептицизъм. Цинична. Трудно си признава, ако е впечатлена от нещо. Знае как да бъде възпитана и приветлива, но обикновено оставя устата си на автопилот.

Познава се с Гилбърт Бейтс от: Journey Quest. Макар и да е започнала да играе наскоро, е абсолютно влюбена в играта. В пристъп на фенгърлщина, изпраща на Гилбърт скулпторка на героинята си, изработена от нея самата. За нейно огромно изумнелние, Бейтс и отговаря. След този случай продължава да му изпраща творенията си. Упорито си повтаря, че той просто е учтив и сигурно се държи приятелски с всичките си фенове, но в действителност е хлътнала до уши.

Религия: Семейството на Лорейн не е религиозно и тя израства без някакви сериозни убеждения. В ранните си тийнейджърски години се запалва по окултизма, но за нейно разочарование тя и останалите 12-13-годишни "вещици", с които си кореспондира по интернет, не успяват да постигнат кой знае какви резултати (освен че у Лорейн се заражда дълбока непоносимост към лилав курсив на черен фон и лигави, романтични изображения на вещици, вампири и други твари на нощта).

Политически възгледи: Няма. Не вярва в никоя конкретна теория на конспирацията, но е дълбоко убедена, че ако малките хора можеха да променят нещо с вота си, отдавна щяха да са им забранили да гласуват.

Jonathan Larson - La Vie Boheme
Back to top Go down
View user profile
Вилорп

avatar

Posts : 117
Join date : 2012-12-27

Character sheet
Име: ББ
HP: 7
Willpower:
5/5  (5/5)

PostSubject: Re: Главни действащи лица   Wed Feb 13, 2013 10:06 pm

История: ББ или Дабъл Би

История: Произхожда от семейство на ирландски преселници. Добре де, преселили са се в новия свят с окови и за да не бъдат обесени, но все пак причината не е толкова важна. Установили са се в Нов Йорк и се занимавали с дребен бандитизъм. В кръвта му има дори 1/16-та Чероки. Всъщност името му е избрано и направо наложено то баба му по майчина линия. Получава добро образование, участва във полу професионален фотболен отбор, не амарикански футбол, а истински. Започва работа в колекторска Фирма Кент, Джон, Джон и О`Хара, като педи това е карал стаж в нацционалната агенция по приходите. Напоследък често играе на борсата и пише в личния си блог.

Характер: Нормален, което ще рече поне малко луд. Не си пада по големите компании. Не е и кой знае колко общителен, но винаги може да с превърне в център на компанията ако поиска това.

Познава се с Гилбърт Бейтс от: личния си блог от който Бърти е взел някой идеи за играта си.

Религия: Убеден пастаферианц, макар при последното преброяване да се е писал „последовател на рицарите дждай”.

Политически възгледи: Върл консерватор, убеден е че хората трябва да си знаят мястото.

Порок: Работи за един по-удобен свят и нещата да могат да се вършат с едно натискане на копчето. Като пример ще посочим дистанционното управление и полуфабрикатите. С други думи мързелът движи прогреса.

Недостатък: Чист и непорочен като чаша мастика.

Да не се изненадате
ББ към:
Гилбърт Бейтс - Бърти
Радж - Джей;
Джон - Джей ту; Джей Ти;
Лорейн - Ло; Лу; Рей
LauTheWaif, mersmerizer618 - Лау; Лай; Мер; Сикс; Ей ти н; Ей;


Last edited by Вилорп on Thu Feb 14, 2013 7:34 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
LauTheWaif

avatar

Posts : 83
Join date : 2013-02-13

Character sheet
Име: Alaura Waifre
HP: 7:
Willpower:
5/5  (5/5)

PostSubject: Re: Главни действащи лица   Thu Feb 14, 2013 1:52 pm

Имена: Alaura Waifre, по-известна в интернет средите като LauTheWaif, mersmerizer618 и други. Често пише под сборни псевдоними от името на шоута и YouTube канали. Приема обръщения като Lau, mesmy и вариации (стига да са почтителни).

История: Говори се, че първоначално във Фейсбук като дата за раждане е стояло 18 Юни 1986та. Напоследък самата Лаура твърди, че е достатъчно стара за да си спомня кацането на луната и всъщност периодически се подмладява, приемайки нова самоличност. Обещанието да разкрие тайната на младостта си в специално издание след достигането на 100 000 последователи в YouTube още не е изпълнено.
В последния епизод на Ask-A-Waif - поредица в която отговаря на въпроси на фенове, Лаура твърди, че родителите ѝ са инженери, които никога не са разбирали духовните ѝ стремежи. Но в интервюто с Гилбърт Бейтс тя споменава, че баща ѝ работи в адвокатска кантора. Прозорливи фенове са забелязали и други несъответствия в биографията ѝ, които събират в специална секция на неофициалния фен-сайт www thelaunerd com
До колкото е известно Лаура е неомъжена. Идеалът ѝ за мъж според самата нея е по-възрастен с бяла коса, който се интересува от астрология. Според някои версии на историята те вече се познават от предишен живот, а според други - от ученическите ѝ години, когато мистичните ѝ умения се проявяват за пръв път.

Характер: Скорошно изследване проведено над секцията коментари в двата YouTube канала показва, че най-често срещаните епитети по неин адрес са "объркана", "арогантност", "просветление", "изрод" и "цензура". Гостите й често я определят като "харизматична", "интелигентна" и "с отворено съзнание".

Познава се с Гилбърт Бейтс от: Епизода озаглавен "Новият мъж в епохата на Водолея". Първоначално има намерение да покани Notch, но се отказва, след като научава, че не е американец. Гилбърт дотолкова изпъква сред останалите гости, че Лаура решава да запише още един епизод само с него. До колкото е известно, това никога не се случва.

Религия: Във фейсбук профила ѝ пише, че изповядва Теософия, но често говори за влияния от други големи световни "учения" - от Неопаганизъм до Ислям. В статията в Wikipedia посветена на явлението Flame War има препратка към епизода ѝ на тема религии. В него на 17:56 от разговора заявява, че според нея богът на повечето големи религии е едно и също същество, което е самозванец и контролира само планетата Земя, но не целия космос. Фенове събират подписка за публично извинение, което се състои под формата на отделен епизод, но мнозина остават недоволни.

Политически възгледи: Трудно се вписва в традиционния американски спектър ляво-дясно. Общото между убежденията ѝ е единствено, че са радикални и че обича да ги огласява публично. Наскоро изразява подкрепа за легализиране на всички видове наркотици, особено халюциногенните. А седмица след това се обявява за отнемане на правото да гласуват на граждани, които не притежават огнестрелно оръжие. След всеки подобен епизод стотици избират да натиснат бутона Unsubscribe, но като цяло общият брой на зрителите непрекъснато расте.

Ментални умения:
 

Физически умения:
 

Социални умения:
 
Back to top Go down
View user profile
GM
Admin


Posts : 107
Join date : 2012-12-27

Character sheet
Име: That Guy
HP: Enough
Willpower:
999/999  (999/999)

PostSubject: Re: Главни действащи лица   Fri Aug 16, 2013 12:00 pm

Джейн Адър (Jane Adder)

Съседка на Гил, със сигурност доста богата и със странни хобита, вероятно и с кожен фетиш. Ако може да се вярва на паметта на ББ, сенаторска съпруга.
С напредването на вечерта се оказа, че Джейн е лидерка на култ и обича ритуално да убива хора (в този случай набелязаната жертва беше Джон). И като бонус, оказа се "шибан змийски секс демон" (по думите на Гил), но по-късно беше подпалена и, в последствие, застреляна.
Slash ft Fergie - Beautiful Dangerous

Амелия "Ейми" Карлсън (Amelia "Amy" Carlson)

Една от гостите на партито на Джейн, медицинската сестра с холивудски амбиции се опита да изчука, а след това да убие Радж. След като той успя по не особено елегантен начин да се справи с хипнозата ѝ, тя опита да повика полицията, но по някакво стечение на обстоятелствата вместо това гръмна Джейн в главата. В момента е неизвестно къде е, след като Разказвачът я пусна да си върви.
Back to top Go down
View user profile http://21st.bulgarianforum.net
Саймън Абайоми

avatar

Posts : 2
Join date : 2013-02-20
Age : 25
Location : Sofia

Character sheet
Име: Simon Abayomi
HP: 7
Willpower:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Главни действащи лица   Fri Aug 16, 2013 4:54 pm

Име:
Саймън Абайоми (Simon Abayomi)



История:
Роден в Нигерия на 20.4.1980, Саймън прекарва само 2 години от живота си в Африка. Когато навършва 2 години неговите родители се преселват в Бостън, Америка. Баща му работи като бияч за местната ирландска мафия. Когато Саймън става на 14 години той започва да работи редом с баща си. 2 години по-късно майка му и баща му биват взривени в дома им. Официалното разследване заключва, че е имало изтичане на газ в къщата. Саймън решава да вземе нещата в свой ръце и издирва убиеца на родителите си. За жалост, бъдейки на 16 години не му е от особена полза и веднага след като застрелва публично убиецът пратен от конкуретна мафиотска фамилия да убие родителите му, редом с други "работници" на ирландската мафия, Саймън бива заловен от полицията.

Той прекарва 15 години в затвора, при присъда от 25 години, смекчена благодарение на влиянието на неговите "работодатели". От една година е на свобода и изипълнява дребни поръчки за същите босове, главно разпространение на наркотици, хероин и кокаин, бивайки пристрастен към последното, благодарение на престоя му в затвора.

Преди 2 дни е пристигнал в Малибу, Калифорния. Шефът му го е пратил да пренесе голяма поръчка кокаин до хората им там, които на свой ред ще го пласират сред местните богаташи.

Характер:
Макар да се предполага затворът да го е научил да си затваря устата, това не е вярно в неговият случай. Саймън обича да се заяжда когато може и е сравнително избухлив. Ако обаче си е взел дозата е доста кротичък, стига да не му се пречка никой. Много лоялен към "семейството" си и мрази полицайте, което е сравнително логично имайки предвид, че е бивш затворник.

Познава се с Гилбърт Бейтс от:
Не се познават.

Религия:
Родителителите му, и самият Саймън, са от християнската половина на Нигерия. Неговите религиозно възгледи се засилват благодарение на "работодателите" му и особено на престоя му затвора.

Политически възгледи:
Въбоще не му пука кой е на власт, стига да може да си върши работата.

Недостатъци:
Избухливостта му и пристрастеността му към кокаина.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Главни действащи лица   

Back to top Go down
 
Главни действащи лица
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
21st Century Digital Boy :: Играта :: 21st Century Digital Boy-
Jump to: