21st Century Digital Boy

Ролеви игри
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 1. Дел Монте

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
AuthorMessage
Вилорп

avatar

Posts : 117
Join date : 2012-12-27

Character sheet
Име: ББ
HP: 7
Willpower:
5/5  (5/5)

PostSubject: Re: 1. Дел Монте   Sat Jan 16, 2016 6:32 pm

- Сеньора, писано е някои души да не намерят покой, понеже бяхте благосклонна към странник беда, чууте един съвет от мен. Когато праведните пламъци на реда на второто причастие започночнат да се разгарят, стойте далеч от правия път и господин Даунси! Сеньора - той й се поклони и целуна ръката й, после кимна бабаита - Сеньор!
Както се надяваше с уверана крачка той тръгна към озъртащия се граф и се провикна: Лорд локингам нека да потърсим файтон сеньората ме опъти на къде да вървим, дано редът спаси душите им.
Back to top Go down
View user profile
Сайлъс

avatar

Posts : 125
Join date : 2012-12-27
Age : 26

Character sheet
Име: Лорейн Несбит
HP: 7:
Willpower:
4/4  (4/4)

PostSubject: Re: 1. Дел Монте   Tue Jan 19, 2016 4:20 pm

Наместо писмо до жена си, Уокингам съчиняваше жалба до Скотланд ярд, докато появилият се като по чудо хенсъм се подрусваше към Ковънт Гардън. Графът не помнеше през живота си да се бе чувствал толкова унизен и безпомощен - да му бъде посегнато в храм (ако това сборище на еретици можеше да бъде наречено така), да бъде ограбен, да му се налага да разчита на милостта на непознати - на една уличница, - и сякаш това не бе достатъчно, да се изгуби едва на няколко преки от хотела си.

Сайлъс влезе във фоайето с високо вдигната глава, опитвайки се да прикрие срама, предизвикан от възмутените погледи, които изучаваха външния му вид, поиска ключа от стаите си от рецепциониста и настоя да му бъде осребрен чек по възможно най-бързия начин. След като връчи мърлявото си палто (внимателно опразвайки джобовете му преди това) на първия изпречил му се служител, Уокингам се упъти към стаята си, за да се измие и преоблече.
[x]

_________________
Silas Character Sheet
Back to top Go down
View user profile
Разказвач

avatar

Posts : 385
Join date : 2012-12-27

Character sheet
Име: Радж Аравинда
HP: 8: X
Willpower:
4/4  (4/4)

PostSubject: Re: 1. Дел Монте   Sat Feb 27, 2016 1:20 pm

Когато видя в какъв вид се прибира професорът, Виторио успя да ограничи реакцията си само до облещване и замислено клатене на глава. Малко по-късно Дел Монте разбра и защо иначе експресивната натура на слугата му този път не получи изява - в отъствието на господаря на къщата, демонът беше успял неясно как да направи клада от всички кожени изделия, които бе открил в къщата и сега из цялото жилище се носеше неприятната миризма на изгорена кожа, химикали и сяра. Виторио само му посочи купчината полуобгорели обувки, чанти и най-тогоре - кобурът на револвера, които още тлееха в камината на приемната; собствените крака на слугата бяха приютени в някакви стари дървени налъми, които бяха доста популярни сред простолюдието в Италия. Уви, демонът изглежда не се интересуваше от евтините изделия.
С доста понижен дух след неуспеха им в Сейнт Джайлс професорът само връчи дрехите си на слугата и му нареди да му приготви вана. Трябваше да измие свинската воня от себе си, а докато чакаше се осведоми дали има вести от контактите му из града. Виторио доложи, че всички те са обещали да поразпитат, но сам той не звучеше особено обнадежден. Дел Монте кисна около час във водата, която слугата му бе ароматизирал с някаква неизвестна помада и след това с огромни усилия, полузаспал от изтощението, топлината и чашата греяно вино, се помъкна по пантофи към леглото си.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: 1. Дел Монте   

Back to top Go down
 
1. Дел Монте
Back to top 
Page 5 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
21st Century Digital Boy :: Играта :: Victoriana :: Децата на семейство Дойл :: 17 февруари 1867-
Jump to: